Antara yang DULU dan KINI :')

Wednesday, October 12, 2011


yuhuuu .. TEMPLATE baru lagi lah .. 
okay sudah .. berbalik kepada tajuk entry kali ni ..
"Antara yang DULU dan KINI :')"

DULU

#saya masa 6tahun

#saya naik basikal

#dodot dan era

Dulu belon POWER RANGERS dan basikal menjadi permainan harian saya ..
Balik je sekolah benda benda alah inilah yang di cari .. sampai kadang kadang makan pun lambat .. Bila mak dah menjerit " adik! makan.. " barulah saya terhegeh hegeh pergi dapur untuk mencekik ..


#saya dan abah

Dulu selalu dapat pelukan dari abah macam ni .. selalu bergambar dengan abah .. selalu jugak bergaduh dan merajuk dengan abah .. Terasa rindu nak pegang badan abah dan picit picit dia .. tapi dek kerana malas .. selalu gak tak buat apa yang abah suruh and now bila semuanya dah berubah saya rindukan pulak yang DULU ni ..

#Abah kak nana nani dan saya nanu

Dulu kami selalu bersatu .. sebab masing masing masih kecil dan belum pandai berdikari .. petang petang main bersama .. bertengkar .. bergaduh .. menangis .. semuanya .. adatlah kan .. sedangkan lidah lagi tergigit .. inikan pula adik beradik .. hehe .. 

Yang berbaju putih tu kakak pertama saya a.k.a anak perempuan pertama dalam keluarga dan dia adalah anak yang kelima .. Nama dia kak nana .. yang berbaju merah dan naik basikal tu kakak kedua saya a.k.a anak keenam lah kan .. Nama dia kak nani .. Yang kecik dah seksi tu saya lah .. dan saya ni anak last iaitu anak ketujuh .. BUT BUKAN ANAK MANJA OKAY !

KINI

#FB saya

#BELOG saya

Kini Handphone dan lappy tak pernah lekang dengan saya .. saya berFACEBOOK lah berBLOG lah .. dah tak pandang lagi belon or basikal basikal ni lagi .. kononnya 'LAME' lah padahal semuanya sangat memberi kenangan dan takkan menugkin terulang ..

#mak di pusara abah

Kini abah tiada lagi dan dan tiada lagi kasih sayang dari seorang abah yang dapat saya rasai .. kerna abah telah kembali ke rahmatullah sekian setahun lebih .. dan hanyalah tinggal mak yang menjadi menjaga saya sekarang .. mak memikul tanggungjawab sebagai mak dan abah ..

#kak nana

#kak nani

#saya

Kini akak akak sudah besar .. semuanya mempunyai haluan masing masing .. kakak saya yang pertama sudah berkahwin dan mempunyai seorang cahaya mata dan tentulah dia tak tinggal bersama keluarga saya lagi .. kakak kedua saya pulak telah melanjutkan pelajaran dan sekarang dia degree part 5 .. sedangkan saya hanyalah student di ploma ..

#conclusion#
saya merindui masa silam saya dan teringan nak rasa SEMUA ni balik .. dan bila saya rindu mulalah saya geledah barang barang kat rumah ini untuk melihat gambar gambar lama kami .. dan sadisnya banyak gambar yang hilang :'(

theEND
ini masa silam saya .. macam mana masa silam ANDA ?? 


You Might Also Like

33 Comments

  1. wah... chumel waktu kecik....


    *+an, semkin baru blog dia...
    huhu...

    nak sainnnn!!!! ;)

    ReplyDelete
  2. awww awwww .. malunye itew dia kate comel mse kecik .. hehe :P

    #bosan tu yg mengedit blog je ..
    sain pe ni bang ?

    ReplyDelete
  3. sain....sebab anda seperti retis...!
    HAHAHAAHAH!

    ReplyDelete
  4. retis ?HAHAHAHA .. abg mengarut lerrrr ..

    #ni puji ke perli ha ?? o.O

    ReplyDelete
  5. wahhh retro btol sme gama th..! :)

    ReplyDelete
  6. hehe .. dek kerana gmbr xjelas so di retrokan .. hehe :)

    ReplyDelete
  7. bestnya ada byk pic zaman dulu..saya xde pic pun..mak ayah takde kamera dlu2.huhu

    ReplyDelete
  8. ala kamera cikai je pun.. sekarg tah mana kameranya .. sadisnye byk gmbr dah hilang :'(

    ReplyDelete
  9. ikin, sabar ok. kite share situasi la =) senyum..senyumm.. ok.. AHHA.. so kita kene slalu wat yg terbaik untuk insan2 yang tinggal k.. Do anyting 4 our mum slali kita masih ader masa.. masa tu tak tggi kita syg.. =)

    ReplyDelete
  10. eehh silap pulok .. hehe ..
    hee senyumlah ni .. tetiba mengimbau masa lampau .. rindu .. sebab kita takkan dapat rasa lagi kan :')

    ReplyDelete
  11. kenagan lalu bnyak memori nye..
    mmg sukar untuk dilupakn.. :)

    ReplyDelete
  12. yup !! betul tu .. nama pun kenangan kan .. mesti penuh makna dan bermakna .. hehe :)

    ReplyDelete
  13. so greatt ! comel lahh akk gmbaq mase kecik and now . teheee .

    LIKE LIKE LIKE ^_^

    ReplyDelete
  14. haisshhh ! mana ada comel ..
    biasa biasa jela sayang :)

    ReplyDelete
  15. haisshh xde .. :P
    semua org comel masa kecik kan ?

    ReplyDelete
  16. pandai ko decorate blog ea?
    cantik2 belake..
    hehe. yela anak abah kan? hahaha..
    btw, swet pose la weh.
    bile igt mase dulu2.. cam nak nangis . heee.. tu aku la. si cengeng :D

    ReplyDelete
  17. mana ada pandai .. nek pecah kepala otak aku tgk koding tau semata mata nk anu blog ni .. heehee ..
    AAH ANAK ABAH !! sweet pose ea ? kau perli pe ? >.<

    muka kau mmg cenggeng .. haha !

    ReplyDelete
  18. Arwah abah mesti bangga kalau tengok anak anak dia kuat , tabah macam sekarang ni . nice blog my dear . Followed you !

    ReplyDelete
  19. amin .. minta2 abah di tempatkan klgn yg beriman .. amin ..

    #thanks dear .. i'll follow you back :)

    ReplyDelete
  20. hehe.. terigt waktu dlu2.. cmne rupe erk.. comel la die waktu kecik

    ReplyDelete
  21. semoga arwah ditempatkan dikalangan org yg beriman. Amin.

    ReplyDelete
  22. @ ChocStrawberries
    hehe maesehh sebb ckp comel .. malu >,<

    ReplyDelete
  23. @ SweetOuju
    amin .. insyallah ..

    ReplyDelete
  24. sorry atas pemergian org yg membimbing dan terpenting dlm keluarga. moga rohnya aman dan ditempatkn di dlm golongan yg beriman. tp congrats sbb masih dpt teruskn kehidupan n semoga berjaya. gua rasa gua xde la gmbr2 ni semua :( xtau mne pergi.

    ReplyDelete
  25. amin :) thanks 4 evrything n ur support :)
    carilah gmbr2 ni :)

    ReplyDelete

#FOLLOW

Instagram

Notes

Dalam setiap cerita ada penambahan rekaan. Tapi dalam setiap rekaan pasti terselit sebuah kenyataan. Jangan ambil mudah dan jangan terlalu menghakimi.

"Ini blog, bukan mulut saya"