Ciri Ciri LELAKI IDAMAN seorang perempuan ♥

Friday, October 21, 2011


Hey si cantik dan si kacak .. thanks sudi baca cerita di blog kita .. meyh duk duk jap minum kopi sambil baca ini cerita .. tak mahu tekan pangkah cepat cepat tau .. dah lame tak merepek kat blog ni .. okay habis merepek .. lets start with bismillah ..

ENtry lepas saya ada tulis tentang Hati perempuan ni selembut sutera kan dan nampaknya ramai yang memberi respon .. okay thanks .. now saya nak kongsi cerita a.k.a pengetahuan tentang ciri ciri lelaki idaman seorang perempuan .. macam best je kan ? jom Baca ..

 lelaki yang JUJUR

Perempuan benci kalau mereka dibohong .. Tidak kira sama ada anda berbohong mengenai penampilannya .. keserasian anda .. bekas kekasih anda atau keluarganya .. selagi anda rasa anda telah berbohong .. hati hati ! Kerana jika anda tertangkap .. perempuan tidak akan meletakkan kepercayaannya kepada anda lagi ..
#kalau dah jujur mesti setia :D


  lelaki yang SERIUS

Serius mengikut keadaan .. Perempuan selalu mengambil serius perbuatan berbanding kata kata .. Jadi bila anda betul betul menyanyanginya .. lakukan sesuatu yang menunjukkan padanya bagaimana perasaan anda ..  bukan hanya tahu cakap kosong ..

#perlu yang lawak jugak and ikut keadaan ..

 lelaki yang SABAR 

Salah satu fakta yang paling menarik tentang perempuan ialah mereka semua ratu drama .. Ini mungkin sesuatu yang berada di luar kotak pemikiran anda .. namun bersabar dan anda perlu tahu bahawa setiap perempuan akan suka menjadikan isu yang kecil itu menjadi masalah besar .. Jadi anda haruslah bijak mengatur langkah dalam menyelesaikan masalah ..

 lelaki yang MEMAHAMI

Anda kena faham bahawa emosi kaum perempuan akan berubah apabila datang bulan .. Jadi jangan terkejut bagi anda yang baru bercouple .. kekasih anda tiba tiba berubah daripada seorang yang lemah lembut namun berubah jadi hulk .. 
 janganlah anda pun turut beremosi ..Jadilah menjadi lelaki yang memahami di saat perempuan sedang kesakitan ..

 lelaki yang PEMAAF

Perempuan sukakan lelaki yang pemaaf .. dan mereka tak boleh hidup dengan lelaki yang tak tahu meminta maaf .. Jadi bila anda tahu anda telah melakukan kesalahan .. janganlah mulut itu berat dari melafazkan kata kata maaf kerana maaf adalah salah satu cara dalam meredakan keadaan ..

 lelaki yang POSITIF

Anda kena faham bahawa bukan semua perempuan mempunyai perangai yang sama .. Jadi jangan terlalu cepat membuat keputusan bahawa semua perempuan adalah sama terutama apabila anda putus cinta .. Ini adalah salah satu fakta utama tentang perempuan yang perlu setiap lelaki tahu ..

 lelaki yang IKHLAS

Perempuan suka apabila dia dipuji dan di sayangi .. lagi lagi bila mendapat hadiah dari kekasihnya .. Tapi ingat perempuan lebih menyukai sesuatu yang bermakna daripada  harganya .. Ini kerana perempuan sukakan sesuatu yang ikhlas dan menunjukkan bahawa anda telah cuba menawan hati si dia dengan cara yang berbeza ..

 lelaki yang PRIHATIN

Perempuan sangat berang bila si kekasih tidak mengingat tarikh tarikh penting seperti anniversarry mereka dan tarikh ulang tahunnya .. Hal ini amat penting bagi si dia .. dan jika anda lupa padah yang anda dapatkan .. Jika sekali mungkin tidak mengapa .. tetapi bukan untuk kali yang kedua .. Jangan terkejut sekiranya si dia tidak sambut hari jadi anda atau memberi kad perpisahan pada hari jadi anda ..

SO ? anda ada ciri ciri macam yang kat atas ni ? GOOD lah kalau ada .. sejuk hati si kekasih .. hehe .. bagi yang tak berapa nak ada tu .. takpe .. teruskan mencuba .. jika anda berusaha memiliki insan yang anda sukai .. insyallah anda akan memiliki dia dengan sepenuh hatinya ..

p/s : maaf lama tak update ..


You Might Also Like

27 Comments

  1. tapi kan, tak silap a, ikut kajian,perempuan senang tertarik pada lelaki yang pandai wat lawak2 sikit, heheh, ntah a

    ReplyDelete
  2. kan dah cakap .. serius tu just ikut keadaan .. macm lawak .. lau lawak memanjang .. memang minta peyepak namanya .. haha :P

    ReplyDelete
  3. sy sume diatas... Lalalalala

    ReplyDelete
  4. mmg betol ! sokong sangat2 ! :)

    ReplyDelete
  5. @najah
    SERIBU thanks kerna menyukainya :)

    ReplyDelete
  6. @shafika
    betul betul betul .. hehe >,<

    ReplyDelete
  7. ohh ni semua ciri2 manusia yg perfect,, takyah cari yang perfect sgt.. sebab dgn adanya kekurangan dia, moga kita ni boleh jadi pelengkap diri dia nanti..



    p/s: lelaki macam ni dah pupus. so jgn terlalu berharap

    ReplyDelete
  8. alololo .. ni bukan ciri2 lelaki yg perfect lah .. ni just ciri yg perlu ada pada diri setiap manusia .. okay :)

    p/s : xdemnusia yg perfect wlau ada semua ciri ni pun ..

    ReplyDelete
  9. betul tu.kalau boleh, ezzat nak dapat ciri2 di atas. (bajek giler)

    ReplyDelete
  10. @ezzattie
    insyallah you akan dapat dengan izin allah .. huuhu :)

    ReplyDelete
  11. doa kan by dapat ciri ciri kt atas tu aw :)

    ReplyDelete
  12. by nak ? usaha k .. insyallah :)

    ReplyDelete
  13. tapi da bnyk kali.. ok by cube ag ye.. hehe..

    ReplyDelete
  14. usaha tak pernah kenal erti putus asa .. isyaallah .. :) walaupun tak semua .. tapi ada juga lah ciri2 kat atas tu D

    ReplyDelete
  15. ciri2 nih? semua pn ada :)) hahaha! amacam?

    ReplyDelete
  16. elehh .. yakin je lu ada ea .. yeye je .. tipu ka?

    ReplyDelete
  17. semua xde nie.. cmne?? hahaha... kne try start adapt sume ciri2 skrg.. :)

    ReplyDelete
  18. alala xkn xde lgsg ? mm tipu ni .. xpe2 usaha lagi >,<

    ReplyDelete
  19. ok2... sume ciri2 tuh ader tp xbnyk.. leh x?? haha...

    ReplyDelete
  20. mmmmm boleh di terima .. semua kekurangan tu boleh di isi dengan kelebihn diri sendiri :)

    ReplyDelete

#FOLLOW

Instagram

Notes

Dalam setiap cerita ada penambahan rekaan. Tapi dalam setiap rekaan pasti terselit sebuah kenyataan. Jangan ambil mudah dan jangan terlalu menghakimi.

"Ini blog, bukan mulut saya"