Hati perempuan ini selembut sutera :')

Sunday, October 16, 2011


Weewittt :* Awekk cun melecun and pakwe smart smart tengah baca belog kita lerr .. walahhh ! terharu gilakk ni .. Ha ! korang jangan nak tekan pangkah tu cepat cepat ehh .. duk sat noh .. meyh baca ini cerita .. masehh .. hehe  :*


Bila seorang lelaki yang di cintai perempuan tersebut melafazkan sayang kepadanya .. perempuan itu seolah olah acuh tidak acuh dan mengatakan dia tidak menyanyangi lelaki tersebut .. padahal makna tersembunyi dari perempuan itu adalah dia sangat menyanyangi kekasihnya hingga tidak mahu kehilangan kekasihnya .. #ego ? normal lah tu ..


Bila seorang perempuan mendapat tahu bahawa kekasihnya berhubungan dengan perempuan lain .. dia tidak akan mengakui bahawa dia cemburu kerana dengan alasan dia tidak mahu mengawal kekasihya dan di anggap QUEEN CONTROL .. padahal di dalam hati perempuan tersebut .. dia berasa sangat kecewa dan rasa nak hempuk hempuk je si kekasih dan perempuan yang dok menggatal dengan kekasihnya .. 


Bila si kekasih telah melakukan kesilapan dan meminta maaf .. sikap perempuan akan seolah olah tidak mengendahkannya kerana dia memerlukan masa untuk menenangkan hatinya semula yang telah terluka .. dan di dalam hatinya dia teringin si kekasih memujuk rayu dan mengakui kesilapan serta tidak akan mengulanginya ..


Bila seorang perempuan mendapat berita baik dari kekasihnya seperti si kekasih dapat melanjutkan pelajaran .. dia akan mengucapkan tahniah tetapi jauh di lubuk hatinya dia merasa risau dan tidak tenteram kerana si kekasih tidak berada di depan matanya dan takut si kekasih beralih arah ..  




Bila si kekasih tidak menghubungi .. sikap perempuan akan berdiam diri kerana dia akan cuba sedaya upaya untuk memahami kekasih yang sibuk dengan tugas hariannya .. padahal makna tersembunyinya perempuan itu merasa marah kerana dia merindui si kekasihnya ..

Persoalan yang selalu ditanya oleh kaum kaum Adam .. iaitu kenapa hati perempuan sangat complicated ? sukar dibaca ? sukar ditafsir ? sukar dimengerti ?

JAWAPANNYA perempuan mempunyai hati yang sangat halus dan sensitif .. ibarat sehelai sutera cantik .. mulus .. lembut .. mudah tercarik dan mudah terkoyak .. jadi tidak heranlah jika perempuan ini sukar di baca ..

 Di dalam al quran juga telah tercatat bahwa kaum hawa telah dicipta untuk melengkapi kaum adam jadi rasanya tak perlulah timbul sebarang persoalan lagi .. :)

#theEND#

p/s : hati lelaki macam mana pulak ekk ?


You Might Also Like

36 Comments

  1. hati lelaki pun lembut u, auuuwww... hahaha, bak kater Dr. Mashitah dlm 1 ceramah dia, lelaki ni bnyk cakap sblm kawin je, dah kawin, pompuan plak bnyk cakap kat suami dia, yg lelaki dok "umm, aaaah, yee" tu je la, hahaha

    ReplyDelete
  2. sebab tu wanita ni makhluk yang istimewa.... so kene jaga baaaaanyak keistimewaan yg tlh di berikan..

    jom singgah sat sini

    Eddy Interview Retis: Roxanne


    UJANG DAN LISA SURIHANI

    MISTERI HANS


    EQBALZACK KEJAR ILMU

    ReplyDelete
  3. @chegu ..
    lain macam je awww nye tu .. haha .. semua hati lembut tapi lelaki lebih kuat dari lelaki kan ? :)

    ReplyDelete
  4. @eddy syrol ..
    dan lelaki juga perlulah menjaga keistimewaan wanita itu dari tercemar :)

    ReplyDelete
  5. @mira maisara ..
    fizikal perempuan nampak ego .. tapi hati hanya tuhan dan kita yang tahu .. <3 pengorbanan :)

    ReplyDelete
  6. stiap manusia sme je..xkire prmpn/lelaki..cme bergntung pd atiny sndri....

    ReplyDelete
  7. lelaki boleh tewas hanya kerana seorang perempuan...:)

    ReplyDelete
  8. sangat setuju.. wuwuwuuu

    ~harap pasangan kite dapat memahami diri kite.. ;)

    ReplyDelete
  9. kan ? harap pasangan kita memahami kita :)

    ReplyDelete
  10. wahha ! like this post ! hm , tp kalau nk ckp , lelaki , kalau dh syg sgt girl tu , hati die pun boleh jd selembut hati prmpuan . mlah lbih dri itu ~

    ReplyDelete
  11. yeah but susahlan nak jumpa lelaki yang mcam tu :D hehe :)

    ReplyDelete
  12. pompuan suka cakap ada makna lain kan? heh

    ReplyDelete
  13. maksudnye ? entry ni bout girl la dear ;)

    ReplyDelete
  14. Lelaki biasa r, penuh dengan keegoaan, tp bila sekali die buang ego die jauh2...batu bata leh jadi debu tau....

    ReplyDelete
  15. wahhhhhhhhhhh .. ayat penuh bermakna .. okay i setuju .. but lelaki mcm 2 susah nak dapat kan .. hehe ..

    ReplyDelete
  16. sebab tu la keistimewaan perempuan :) hanya lelaki sejati yang dapat memahami perempuan :)

    ReplyDelete
  17. Bercinta kena sabar. takde sabar tak kemana la jawabnye. kn kn kn? bercinta ngan gua jom! har har har!

    ReplyDelete
  18. memangla sabar .. sabar pun ada had ..
    bercinta gan lu ? rosak gua nt .. haha :D

    ReplyDelete
  19. hahaha..habis takkan BENCIta ngan gua plak? hahaha. isk! nape lak rosak? hahahaha

    ReplyDelete
  20. benci bagai lu ni .. rosak ? kenapa ? sebb lu asik lyn s*** je .. haha ! :D

    ReplyDelete
  21. benci bagai lu ni .. rosak ? kenapa ? sebb lu asik lyn s*** je .. haha ! :D

    ReplyDelete
  22. perempuan lebih bnyak beralah dari lelaki demi menjaga perhubungan tu..

    ReplyDelete
  23. yeahh .. betul .. tapi ada juga lelaki yg sgp buang egonye .. :)

    ReplyDelete
  24. by faham sangat ati hun tu..
    cam kenal je ayat atas skali tu :P

    ReplyDelete
  25. thanks faham .. haha ayat hun kt by kn .. :P

    ReplyDelete
  26. betul2.. hati perempuan nie memang selembut sutera..

    ReplyDelete
  27. kan ? memang selembut sutera .. tu la keistimewaan perempuan ;)

    ReplyDelete
  28. yg penting lelaki n wanita salingg mlengkapi..hehehehhehe hiiiiiiii

    ReplyDelete
  29. kekadang .. depends masing masing lah sayang :)

    ReplyDelete

#FOLLOW

Instagram

Notes

Dalam setiap cerita ada penambahan rekaan. Tapi dalam setiap rekaan pasti terselit sebuah kenyataan. Jangan ambil mudah dan jangan terlalu menghakimi.

"Ini blog, bukan mulut saya"