Siapa yang rampas cintamu sayang :')

Tuesday, November 29, 2011


Harapan hatiku Ingin hidup bahagia
Tetapi mengapa sering saja
Hati ini diluka
Baru ku cuba nak bercinta
Lalu engkau pun buat angkara
Mengapa mesti Aku yang menjadi mangsa
Harapan untuk kekalan Hanya tinggal igauan
Walaupun telah aku bertahan
Tapi apakan daya
Retak akhirnya kasih kita
tanpa ku tahu apa punca
Mudah benar kau Mematah dahan asmara
Sampai bila harus diri ku begini.. oh kekasih Sampai bila mesti kau dera hatiku
Dimanakah janjimu yang kau tabur dulu Sebelum kuserahkan cinta
Betapa … hancurnya hatiku
Siapa yang ganggu hatimu Siapa yang rampas cintamu
Katakan padaku biarlah jelas segalanya
Siapa yang sedang kau sayang Siapa yang sedang kau buru
Berterus teranglah dari kau terus menyiksaku


Bila anda bercinta.
Pastikan ia TULUS dari hati bukan kerna wujudnya SIMPATI.

Bila anda bercinta.
Pastikan ianya cinta dari ILAHI bukan dari IBLIS dan JIN.

Bila anda bercinta.
Pastikan ianya KEKAL ABADI bukan hanya dijadikan PERMAINAN HATI.

Bila anda bercinta.
Pastikan kita rasa DIHARGAI bukan bila SUNYI baru di cari.

JANGAN tersalah memberi HATI pada insan yang TAK SUDI dan TIDAK MENGERTI.
Kerna sekali kita memberi. SELAMANYA dia di HATI.

 HATI-HATILAH memberi HATI sebab ianya hanya untuk INSAN yang tahu menghargai betapa tingginya nilai SEKEPING HATI 

For you.
please fahami dengan sedalam-dalamnya.
saat coretan ini di taip. hujan lebat sedang membasahi bumi.
seolah-olah memahami kedukaan di hati yang sedang terluka.

For you.
Kejujuran, kepercayaan dan kesetiaan itu adalah tunjang perhubungan.
jika semua elemen ini tiada. Maka retaklah hubungan yang sedang di bina.
Janganlah memberi harapan dan janji manis jika tidak mampu memenuhinya.




You Might Also Like

8 Comments

  1. ada ke yang hantar email???
    wah...macam apa je...tak leh tgk org hidup senang...

    #semoga bahagia

    ReplyDelete
  2. akak pergi kat link ni , then follow instruction dia http://bizinformation.com.my . nak exchange link ? bolehh :') , btw . nice blog kakak ku <3

    ReplyDelete
  3. ok seriusly ikin.
    aku sesat cr side komen kau.. haha!
    BTW.. sejak teserempak kt NR tu. wah jiwang amat sih kau haha..
    wpon aku x bape paham sgt love story ni.
    aku harap..
    happy together ye :)

    ReplyDelete
  4. @awiekashi

    sebab adalah sampai terwujudnya enrty ni. hehe..

    #hehe thanks :D

    ReplyDelete
  5. @suzana

    sedang berusaha untuk sabar dan menchill kan fikiran ;)

    ReplyDelete
  6. @ceplos

    aik? kat blog pun leh sesat ke? haha!
    ehh jap2. tak perlulah mention NR and dating tu ea. hehe malu ;)

    ohh happy together? thanks :)

    ReplyDelete

#FOLLOW

Instagram

Notes

Dalam setiap cerita ada penambahan rekaan. Tapi dalam setiap rekaan pasti terselit sebuah kenyataan. Jangan ambil mudah dan jangan terlalu menghakimi.

"Ini blog, bukan mulut saya"